Nieuwsbrieven
 

Beste ouders

Zoals we gisteren meegedeeld hebben, hadden we enkele COVID-19 besmettingen aan de start van het kamp (deze leiders hebben het kamp onmiddellijk verlaten).
De gouverneur van Luxemburg heeft echter hierdoor onze barbeque tijdens de bezoekdag op 10 juli verboden.
Met spijt in ons hart zien we ons dan ook genoodzaakt om de planning van de bezoekdag aan te passen.
Er zal geen mogelijkheid zijn tot eten of drinken op het terrein, zowel aangeboden door ons als eigen consumpties.

Vanaf 13 uur 30 zijn alle bezoekers welkom op het terrein. Op bevel van de gouverneur is het dragen van een mondmasker verplicht voor elke bezoeker.
Om 14 uur zal één eenheidsverzameling plaatsvinden. Tussen 13 uur 30 en 17 uur kunnen de takterreinen bezocht worden en kunnen jullie gezellig samen zijn met jullie kinderen.
Om 16 uur 30 nemen we al opnieuw afscheid, zodat iedereen tegen 17 uur het kampterrein kan verlaten.

De leden kunnen het kampterrein niet verlaten gedurende de bezoekdag, op bevel van de gouverneur.

Als eenheidsleiding betreuren we enorm dat deze eenzijdige en disproportionele maatregel wordt opgelegd.
Aanhoudende pogingen tot onderhandelingen waren echter tevergeefs. Samen met FOS nationaal (onze koepelorganisatie), de Ambrassade en de Vlaamse minister van Jeugd werden uitvoerige gesprekken gevoerd met de gouverneur en kunnen we deze verkorte bezoekdag organiseren.
Zo wensen we jullie en jullie kinderen toch een momentje van samenzijn. In het belang van de voortzetting van het kamp vragen wij met aandrang om de bovenvermelde maatregelen te respecteren.
We wensen ten allen tijde het vroegtijdig stopzetten van het kamp te verhinderen in het belang van de kinderen.

Na het kamp voorzien wij de mogelijkheid tot terugbetaling van de eet- en drankbonnen. U mag de praktische informatie hieromtrent nog verwachten.

De kinderen kijken er naar uit om jullie te mogen knuffelen en wij hopen dat jullie ons mooie, zonnige kampterrein komen bezoeken!