Nieuwe leden
 

Wanneer?

Een nieuw lid dat zich wil inschrijven bij De Havik kan zich ten alle tijden aanmelden via het inschrijvingsformulier. 

Telkens op 15 augustus worden de antwoorden op dit formulier bekeken en de eerstvolgende zaterdag worden dan de nieuwe ledenlijsten gemaakt. Indien er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen, wordt die dag een loting gedaan. 

Waar?

Het inschrijvingingsformulier kan je hier vinden: https://keeo.fos.be/waiting-list/156e-de-havik-wachtlijst/e4e7fc9d-f9e1-4df2-901b-6ebb5b4bb481/apply

 

Hoe?

Het tijdstip van inschrijven is van geen belang, wel worden de antwoorden op het formulier telkens op 15 augustus afgesloten. Wie later inschrijft, schrijft pas in voor het volgende scoutsjaar. Bij een loting zal die ook achteraan de loting komen.

 

Hoeveel?

Onze ledenlimieten kan u hier raadplegen: Hoe gaan de inschrijvingen te werk?.

Loting per geboortejaar

Indien een ordening tussen de leden nodig is, wordt steeds met met een loting gewerkt. Per geboortejaar wordt er (indien nodig) een loting gedaan op de eerstvolgende zaterdag na 15 augustus. De uitkomst van die loting blijft steeds behouden, men kan dus niet ‘voorbij’ gestoken worden. Wie zich na 15 augustus aanmeldt, komt pas pas in de loting van het daaropvolgende jaar aanbod. In dat geval komt men dus na de kinderen die reeds een plaats hadden toegewezen gekregen.

Bepalen van de uiteindelijke ledenlijsten

De eerstvolgende zaterdag na 15 augustus worden de leden lijsten bepaald. Er geldt een voorrangsregeling voor bepaalde groepen, maar elke verdere ordening gebeurt via de loting.

  • Buren (mogen steeds inschrijven, zie onderaan)
  • Gezinsleden van de huidige leden
  • Kinderen van oud-leiding
  • Pintse inwoners
  • Niet-Pintse inwoners

 

Wie?

Er kan ingeschreven worden voor alle geboortejaren (zie Hoe gaan de inschrijvingen te werk?) De meeste plaatsen zijn voor onze eerstejaars Bevers. Dit zijn alle kinderen die nu 5 jaar zijn, of nog 5 jaar worden voor het einde van het kalenderjaar.

Voor geboortejaren waar géén plaats meer is kan u op de wachtlijst komen, eveneens via het webformulier.

En nu?

Indien het inschrijven is gelukt wordt u verwacht op de infosessie tijdens de eerste vergadering, zie Eerste vergadering voor nieuwe leden & infosessie voor nieuwe ouders.