(Welpen)
Zaterdag, 21. Oktober 2017, 14:30 - 17:30
Streeklimonades, limonades gebrouwen in onze streek.
Er zijn veel verschillende soorten.
Deze is licht, fris en strak. Geeft een strak mondgevoel, een heldere kleur en frisse fruitige geuren. Culinaire tip: bij frisse salades met een klassieke dressing van olijfolie, citroensap en azijn.
De Meekolimonade staat bekend om zijn ronde smaak en zacht mondgevoel, een heldere gouden kleur en frisse romige geuren. Culinaire tip: bij visgerechten, gevogelte en rijke salades.
De limonade uit de baloestreek is intens, rijk en complex. Kleur loopt uiteen van blinkend roze naar paarsgeel. Culinaire tip: bij haute cuisine gerechten met rijke complexe smaken zoals vis met een rijke saus.
Deze is fris en heeft een subtiel karakter. Veel voorkomende geuren zijn framboos, perzik en lichte kruidigheid. De limonade is meestal bleek (kikker)groen van kleur. Culinaire tip: bij salades (bijvoorbeeld Niçoise) of heerlijke tapas op een zomers terras.
Dit is de meest fruitigste limonade. Veel rijpe zoete geur van rood fruit en dieproze van kleur. Culinaire tip: bij visgerechten, pasta’s of zelfs zomerse barbecue.
Deze vriendelijke, lichte donkerpaarse limonade heeft een soepele smaak. Geuren van fruit en kruidigheid zoals thijm en rozemarijn. Culinaire tip: bij gegrild gevogelte, lichte pastagerechten of een kaasschotel.
De Ikkilimonade heeft een erg krachtige, maar toch zachte smaak. Vaak geuren van bramen, hout, vanille en kruidigheid. Mooie diepe goud-gele kleur. Culinaire tip: bij kruidige ovenschotels, sappige steak met peperroomsaus of pasta met tomatensaus.
Deze rijke en complexe limonade met zijn intense smaak heeft een erg breed palet aan geuren van fruit, kruiden en specerijen en tertiaire geuren zoals leer. Bij gerijpte Hathilimonades is er meestal een dieper robijnachtige kleur. Culinaire tip: bij Chateaux Briand met cantharellen, rijke wildgerechten met truffel of andere culinair hoogstaande gerechten.
Deze volle en zoete limonade heeft o.a. geuren van overrijp fruit, honing en vanille. Kleur is vaak strogeel met goud glans. Culinaire tip: bij Tarte tatin, chocoladetaart of verschillende rijke volle kazen.
De Ramalimonade is een limonade met voornamelijk appelsmaak en perensmaak. Door zijn brede palet aan kruiden, past deze limonade bij zowat alles. Culinaire tip: bij visschotels en salades (Cesar Salad).
za 17 mei, 14:30 - 17:30 SCOUTSVERGADERING - DE GEKKE UITVINDERSWEDSTRIJD |
za 24 mei, 17:30 - 20:00 SCOUTSVERGADERING - DE VERLOREN SOK |
za 31 mei, 17:30 - 20:00 AVONDVERGADERING - OPERATIE ZEEPBEL |
za 7 juni, 17:30 - 20:00 AVONDVERGADERING - DE PIZZA OLYMPICS |
za 14 juni, 17:30 - 20:00 AVONDvergadering |
za 21 juni, 14:30 - 17:30 Laatste Vergadering |