Comité
 

Februari was een goed gevulde maand voor het comité. Eerst zwermden de leden uit in De Pinte om azalea’s te verkopen, wat geleid heeft tot een recordverkoop van zo’n 1150 azalea’s. Hartelijk bedankt aan alle kinderen, leiding en ouders die meegeholpen hebben! Prachtig om te zien, en we zullen de centen goed gebruiken! De onverkochte azalea’s hebben we geschonken aan het rustoord Scheldevelde, waar de mensen nog goed herinnerden hoe we vroeger bij hen thuis kwamen.

Daar hield het echter niet op, want ook de schouw is verlengd en er is een nieuwe gasleiding naar de keuken geplaatst. Het was een rush tegen de tijd want de loodgieter had plots een gat in zijn agenda en alles moest klaar zijn voor de komst van de huurders tijdens ons leidersweekend. We hebben eerst de keuken leeg gemaakt zodat de loodgieter kon werken. Daarbij bleek dat er ietsie pietsie veel vuil gekropen was onder de toestellen die er al vele jaren stonden. Mits veel “wash on, wash off”, steekmessen en zelfs beitels hebben we de toestellen opgeblonken en tijdig kunnen terug plaatsen. Bedankt aan wie kon helpen! Met deze aanpassingen (en een nieuwe branddeur die besteld is) zouden we moeten voldoen aan de nieuwe brandveiligheidsvereisten. Hopelijk vinden de keurders en de brandweer dat ook.

Gasleiding_keuken.jpg

Zo is de eerste grote investering van dit jaar achter de rug. De volgende is de vernieuwing van al onze buitendeuren. De plaatsing is voorzien in juni. We laten nog weten of we jullie helpende handen nodig hebben. Hoe jullie (en jullie kennissen) nu al kunnen helpen is via een fiscaal aftrekbare gift. Dat kan nu gemakkelijk via de nieuwe website: https://gift.dehavik.be . Daar kan je ook kiezen welk project je wil steunen. Bezoek aub onze gift-pagina eens, deel het met je kennissen en overweeg aub om ons (ook) op deze manier te steunen. Bedankt!

Maart biedt weer wat lekkers, met name op de Havikse Feesten. Hopelijk zien we jullie daar. Spreek ons gerust aan als je iets meer wil weten over het comité, of gewoon voor een gezellige babbel. Het weekend erna is het weer tijd om de handen uit de mouwen te steken want op zaterdag 9 maart is het klusdag (vanaf 9u30 – kleine herstellingen allerhande) en naaikransje (tijdens de vergadering – dassen maken).

Tot slot nodigen we jullie ook graag uit om naar onze comitévergaderingen te komen. De volgende vergaderingen zijn op 7 maart, 2 mei en 6 juni. Op 2 mei is het ook algemene vergadering waarop we nieuwe bestuursleden aanstellen. We zoeken immers “nieuw bloed” om ons bestuur aan te vullen. Scoutservaring is niet vereist. Als het iets klinkt voor jou, kom dan aub proeven op onze vergadering van donderdag maart om 20u in het lokaal.

Tot zaterdag!

Kalender Leiding/Comité

do 2 mei, 20:00 - 22:30
Algemene Vergadering & Comitévergadering
za 4 mei, 9:00 - 17:30
Klusdag
za 4 mei, 14:30 - 17:30
Naaikransje
za 4 mei, 17:30 - 18:30
Ballekes in Take-Away
za 11 mei, 19:00 - 23:00
MISS Kwis 2024
za 18 mei
Daguitstap / Betaalde Activiteit
za 1 juni, 9:00 - 17:30
Klusdag
do 6 juni, 20:00 - 22:30
Comitévergadering
za 29 juni
Voorkamp
ma 1 juli
Grootkamp