Handje Helpen
 

Beste ouder,

Hulp! Om een eenheid als De Havik draaiende te houden hebben we er veel van nodig. Zoals het gezegde gaat: vele handen maken licht werk.

Wil je als ouder of symphatisant een handje helpen? Top!

Wat we met ouders en symphatisanten allemaal doen om de leiding te ondersteunen, kan je lezen op ComitéComiwat.

We doen oproepen voor hulpmomenten via een laagdrempelige manier: een WhatsApp groep “Helpende Handen De Havik”:

WhatsAppQRHH

Het concept is simpel: scan de QR code om je toe te voegen aan de groep. Wanneer we een helpende hand nodig hebben, laten we het weten via deze groep. Enkel beheerders kunnen iets posten dus het aantal berichten zal beperkt zijn. Afhankelijk van uw agenda en interesse kan u dan kiezen om een groot of klein steentje bij te dragen.

Ga naar deze Signup (klik op de link) om je op te geven voor een shift in de bar of snack.

Waarvoor kan De Havik een helpende hand gebruiken?

 • Onze maandelijkse klusdag. Handigheid en kracht zijn niet vereist! Groene vingers, handige vingers en kuisvingers zijn allemaal welkom.
 • Onderhoud van ons kampmateriaal
 • Bar & Snack
 • Kuisdagen voor Kerst, Pasen en de zomer
 • Begeleiding van de verhuur van ons lokaal aan andere jeugdkampen
 • Bagagevervoer naar en van weekends en paaskamp
 • Activiteiten allerhande zoals Havik de Luxe, de azaleaverkoop, kerstmarkt, take-away-balletjes.
 • De opzet & afbraak van ons Groot Kamp en het lossen van de camion bij terugkeer.

Dan nog een speciale oproep: dankzij de relance-maatregelen en het nieuwe Logiesdecreet kunnen we (veel!) subsidie aanvragen om ons lokaal te renoveren. Daarvoor zoeken we helpers die veel af weten van buitendeuren, daken, gevel-isolatie en -bedekking, vochtinsijpeling en LED-verlichting. Zonder extra helpers zal het moeilijk zijn om die subsidie te verkrijgen, laat staan de werken uit te voeren. IT hulp is ook steeds nodig. Laat David (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) iets weten als je wil helpen.

Kortom voor elk wat wils!

Niet alleen help je onze scouts. Je leert ook andere ouders kennen die misschien wel vrienden worden bij een drankje in de bar (de “lijm” van onze scouts)!

Tot snel!

Bedankt, want vele helpende handen maken het werk licht, en toffer!

Wie structureel wil ondersteunen: Elke eerste donderdag van de maand komen we samen met de leiding in het lokaal om 20u om deze ondersteuning te bespreken. De leiding geeft ook een update over hun werking. Iedereen die een handje wil helpen is welkom.
Kom gewoon af, en stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - dan kunnen we je toevoegen aan onze "symphatisanten"-lijst. Dan is alles in orde voor de verzekeringen en krijg de uitnodigingen en verslagen.

Hoe dit kadert in scouting?

 • "Een bever maakt pret en kan helpen"
 • "Als Wolf leer ik samenwerken in mijn roedel en zet ik mij in voor de horde.
  Ik ben behulpzaam, leergierig en respectvol.
  Ik speel en luister, denk en doe."
 • "Een scout/gids maakt zich nuttig"
  • Het is je plicht om anderen te helpen, zelfs zonder dat erom gevraagd wordt, ook als dit betekent dat je misschien iets moet doen wat je minder leuk vindt. Leer te zien wat er gedaan moet worden, want mensen durven vaak niet om hulp te vragen.
 • "Scouts en gids is steeds bereid!"
 • FOS Open Scouting Groeidomein: Engagement.
 • ... kortom - helpen is een van de kernwaarden van scouting.

De leiding ziet de kinderen enkel tijdens de scouts. En “eens een scout, altijd een scout” – niet alleen op zaterdag. Zet aub thuis ook in op de scoutswaarden. Enkel zo zullen ze blijven plakken. Dat kan door gewoon het voorbeeld te geven.